Little Paris
Hello! Wallo!

Assalamualikum! Hi I'm Eqyra Eyqa. Welcome to My Paris Town. Replace With Yours. #TEAMJDT!


Entries About Linkies


Walking Talking

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.
Boleh request Tuto kat sini.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



berkoban untuk cinta~

Asalamualaikum
APElah Nak Jadikan ?
MARI BACE DULU SMPAI ABES

>SeBeLuM<

kita jatuh cinta dari segi paras rupa.. 
seterusnya jatuh hati dengan sikap baiknya..
seterusnya jatuh hati dengan tingkah lakunya

ape kita akan buat bila semua ini terjadi ?
mestilah kita berusaha untuk memilikinya
ingin menjadikan teman hidup semati
sanggup buat ape sahaja demi mendapatkan dia
mencari alasan alasan alasan semata-mata
ingin lebih rapat dengan "dia"

 >sEmAsA<


 bila si "dia" sudah TeRgOdA 
mula detik detik indah.. Hidup bagai di syuga
mulalah perkara kebaikkan ditinggalkan
semuanya berubah.. antaranya :
Dulu ayu.. pakai tudung, tutup aurat, 
jaga batas pergaulan.. 
Sekarang "CaNtIk" : tudung tah kemana,
ketat-ketat,, batas dah x wujud dah..

bila sudah CiNtAgIlEnAkMaTi sangat
ape yang buruk dah ta nmpak dah
yang buruk semuanyaa baikk
ibarat dh pakai 
"CeRmIn MaTa SyAiTaN"
di saat remaja.. NaFsU ingin 
ber "cOuPle" ( Ta paham masud ? ( Tekan sini )
mula lah korang melakukan "cOuPle" ( ta ingat dosa dah)

>SeLePaS<

 Bila sudah terlanjur ? ada Bayi dalam perut ?
pihak LeLaKi yang ta betanggungjawab
suruh mengugurkanya.. tapi pihak wanita tidak sanggup
Lalu pihak LAKI tinggalkan WANITA
Tinggallah seorang wanita dan bayi dalam perut
langkah terakhir Wanita tersebut  



LIHAT ! TGK ! TENUNG !
Cuba bayangkah yang itu KAMU !
sedangkah BINATANG ta sanggup BUNUH anak sendir

lihat video ni!

sanggup ke kmu menjawab soalan ini??



"SIAPA YANG BUAT SEDEMIKIAN

LEBIH HINA DARI SEEKOR BINATANG"



>kEsImPuLaN<

Jangan Maruah kita dengan sekuat IMAN
Jika kita tidak mampu.. Berpuasalah
Kerana Rasulullah pernah bersabda
ayatnya lebih kurang ini 
> jika kita tidak mampu bernikah, berpuasalah <

>iBuBaPa<

Disaat remaja, <aku jugak>
Fikirlah tentang 
CARA HENDAK BALAS JASA IBUBAPA KAMU
kerana.. ibubapa banyak berkorban untk kamu
Stakat Awex/GF/Kekasih ?
Apelah sangat di bagi selain cinta ? 

Jika kamu kira.. SuSu , Pempes , Duit Blanje
SuSu : Susu rm2 sehari kali 360 kali 5 thn
Pempes : Pempes rm2 sehari kali 360 kali 5 thn
D.Belnje : Rm 2 sehari kali 200 kali 12 thn 
RM3600 +RM3600+RM4800
=RM 12 000

Itu baru 3 benda.. dah 12K.. 
kau mintak ini itu.. total up dah 15K..
ubat,baju,seluar, dekat dekat 30K..
30K kali kan adeq bradeq korang..
Kalau 5 org... ape ta 150K ???

IbuBapa kita bela kita dengan harta halal
untuk menjadikan kita MANUSIA
HaRi RaYa sudah nak dekat
mesti ibuBapa kita ada Problem dUiT
Janganlah minta berlebih-lebih.. 
Jika Meraka tidak mampu.. 
> JANGAN PAKSA <

Hargailah iBuBaPa kita, kawan
aku kadang2 menyesal ape aku buat
aku sebgai umat Islam, aku hanya mengingatkan

>> INGATILAH <<

SYURGA SEORANG ANAK DITAPAK KAKI IBU
YANG MENGANDUNGKANNYA

SYURGA SEORANG ISTERI DITAPAK 
SEORANG SUAMINYA YANG SAH